Singer-songwriter MARIJKE BOON TOURNEE langs terras en café. Samen met MICHEL LAMERS klarinet/saxofoon. En trompet.

O U D E  H A A S

Singer-songwriter MARIJKE BOON zingt en leest uit haar nieuwe album OUDE HAAS. Met veel humor en een tikje venijn kijkt ze om zich heen. Er valt haar iets op, ze strooit nog wat extra zout in de wonde, en dan de troostende klanken van stem en accordeon. Ze beweegt zich tussen blues en smartlap, zegt sonnetten, kantelt cliché's. Samen met MICHEL LAMERS op klarinet/saxofoon.

 

Persbericht OUDE HAAS

Nieuwe bundel, ep (op vinyl) en cd.

Met haar achtergrond van theater en beeldende kunst, en haar warme belangstelling voor vogels en natuur, presenteert Marijke Boon een nieuw klein kunstwerk: OUDE HAAS.

In haar kenmerkende stijl van lichte ironie en precies taalgebruik exposeert Marijke Boon in OUDE HAAS haar waarnemingen en gedachten. Het kan een vraagstelling zijn: Friesland, waarom zijn je weilanden leeg?, een constatering: Liefde en haat liggen dicht bij elkaar of een statement: Kijken doet geen zeer/Nature is art enough.


Ze bekijkt met humor en een tikje venijn de wereld om zich heen. Er valt iets op, ze strooit nog wat extra zout in de wonde, en dan de troostende klanken van stem en accordeon.

De bundel bevat songs en poems, waaronder enkele nieuwe waarnemingssonnetten. Deze beginnen alle met 'Ik zag'. Zo ziet Marijke Boon in Portugal het elegante St. Helenafazantje. In de bundel KNALGROEN GIFROOD zag ze, niet in Nashville maar te Nederland, twee potten en een lelijk kind. Deze bundel is uitverkocht, tijd voor een nieuw boekwerk. Tijd en leeftijd spelen sowieso een rol in haar werk. Soms subtiel, soms expliciet zoals in de titelsong van OUDE HAAS.

 

Op ep en cd heeft componist/arrangeur Pim Moorer de accordeon van Boon het aangename gezelschap toebedeeld van bugel, euphonium en Portugese gitaar. Het lied Duen Duet, op het podium door Marijke Boon samen met haar smartphone gezongen, roept op vinyl dankzij de techniek van Jan Le Poole de juiste smartelijke gevoelens op.
Marijke Boon meandert tussen hoge en lage kunst, tussen cultuur en natuur, binnen (het theater in!) en buiten (de straat op!), mannen en vrouwen, bier en wijn. In OUDE HAAS smeedt zij deze uitersten tot een kleurrijk geheel.

 

Persbericht SmartSongs

MARIJKE BOON zingt    'SMARTSONGS'

Dat je hoofdletters niet kunt horen. Dat je overdag nachtegalen ziet.

Marijke Boon speelt in haar theaterprogramma ‘SmartSongs' met taal zoals ze accordeon speelt.
Op het eerste gezicht eenvoudig, maar eronder schuurt en piept het.
Samen met haar bekende rode accordeon, een oeroud vogelboek 'De Nozeman' en smartphone staat ze op het podium. Achter haar bloedmooie rooie gordijnen. ‘Zelf gemaakt’.
Met humor en een tikje venijn beschouwt ze de wereld om zich heen.
Ze zingt van vogelaars en vogels, blauwe spa en snelweg, liefde en eenzaamheid.
'Nature is art enough' heet het kleurrijke tapijt van kunstenaar Marianne van Heeswijk, waarop ze zich bevindt. De toeschouwers maken kennis met cirkelzingen en om de beurtzang. Er valt veel te genieten bij de lange, muzikale Boon, die graag balanceert op het snijvlak van smartlap en blues. Ze zingt een duet met zichzelf. Zegt sonnetten. Kantelt clichés. Kleinkunst in de beste betekenis van het woord.

Er mag meegezongen worden, zacht en soms.
                                   

 

INFORMATIE, interviews, boekingen.

e-mail: info@marijkeboon.nl.

tel: theaterwerkgroep De Bruine Boon 030-2931772

 

Gewijde ode aan de hitsigheid

NRC Handelsblad 12 febr.2013 Literatuur-recensie Saint Amour Tournee 13 t.m. 24/2

 

....Daarom was het prettig dat Marijke Boon met haar brutale liedjes op accordeon de spinnenwebben van het podium joeg. Na elk liedje volgde er een praatje of een anekdote. Haar onomwonden woordspeligheid bracht de zaal aan het lachen: "Als hij geen erectie heeft, vloek ik hem wel stijf." Als het ging om vleselijke lust en literaire peepshow dan sprak het hitsige rollenspel van Christophe Vekeman het meest tot de verbeelding...

 

lees verder

Marijke Boon maakt nog steeds liedjes om te giechelen

Marijke Boon maakt nog steeds liedjes om te giechelen


Cultureelpersburau.nl / Ruud Buurman

Cursus vogelkijken

Cursus vogelkijken

download recensie  in pdf >>

Groote Zaagbek
AD
Marijke Boon als vrouw 't leukst

Marijke Boon als vrouw 't leukst

download recensie  in pdf >>

Hilarische solo
Schitterende onzin

Schitterende onzin

download recensie  in pdf >>

De MMS-jurk
De parade
Cultuur & Co
 

PersfotosOude HaasMarijke Boon zingt de zee


Smart


SmartSongs


SmartSongs scenefoto


Marijke Boon, Mobiele Liedkraam

Marijke Boon foto: Hans Krepel


Marijke Boon en Die trage foxtrot

Marijke Boon Mobiele Liedkraam 2012
De Mobiel Liedkraam 2012

Marijke Boon Best
Marijke Boon Best